Ristet torsk med kremet løk
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
skrei filet med skinn2 stk
rødløk2 ss
smør3 stk
sjalottløk2 stk
vårløk3 dl
fiskekraft2 dl
kremfløteSlik gjør du det:
I ovn ved 180° i ca. 8 minutter. Skrap fiskeskinnet rent for skjell. Skjær fisken i porsjonsstykker. Smelt smør i en stekepanne og vend fisken i det. Legg den over i et ildfast fat, dryss på litt salt og etterstek den i ovn til den er akkurat gjennomstekt. Skjær rødløk og sjalottløk i tynne båter, finkutt vårløkene. Fres all løken i smør i stekepannen uten at den blir brun. Hell på fiskekraft og la den koke inn til det halve. Spe med fløten og la sausen koke i et par minutter. Smak til med salt og pepper. Server fisken på en seng av kremet løk med kokte poteter.