Røkelaksmousse
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
TilbehørIngredienser
8 porsjoner
3 pl
gelatin300 g
kesam1.5 dl
kremfløte1 ss
sennep, søt type3 ss
hakket dill0.25 ts
pepper0.5 dl
kokende vannTil pynt
Slik gjør du det:
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca 10 min. Ha røkelaks og kesam i en foodprocessor og kjør sammen. Vend massen inn i pisket kremfløte, smak til med sennep, dill og pepper. Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og smelt den i kokende vann. Avkjøl litt og tilsett i moussen i en tynn stråle under omrøring. Vend inn rød kaviar helt til slutt. Legg en remse bakepapir i bunnen av en oljesmurt form. Hell moussen i formen og la den stivne i kjøleskapet. Før servering, løsne rundt kanten med en skarp kniv og hvelv moussen på et fat. Pynt med sitronskiver, rød og sort kaviar og frisk dill.