Røkt kolje servert med nykål og persillesaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
røkt kolje i skiver2 hode
sommerkål/nykål2 ss
vann2 ss
smørPersillesaus
1.5 ss
smør2 ss
hvetemel4 dl
melk1 dl
hakket persilleSlik gjør du det:
Begynn med sausen. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melken mens du visper godt. Vil du lage en mager saus, visp sammen hvetemel og kald melk og kok opp under omrøring. La sausen trekke 6-8 min. Rett før servering tilsett persille og kjør sammen til en glatt og grønn med en stavmikser. Kok opp rikelig vann, legg i skiver av røkt kolje og la trekke i 5-6 min, til fiskekjøttet løsner fra bena. Snitt sommerkål/nykål i strimler. Legg i en panne og fres i litt smør og vann. Smak til med salt, pepper og ørlite grann sukker. Server med nykokte poteter.