Rullekake med sjokoladefyll

Rullekake med sjokoladefyll

Rullekake går ikke av moten. Ikke med denne oppskriften.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Kake

Ingredienser

4 stk

egg

125 g

sukker

125 g

hvetemel

0.5 ts

bakepulver

Sjokoladekrem

125 g

smør

125 g

melis

4 ss

kakao

Slik gjør du det:

Rullekake

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
Knekk eggene i en bolle. Pisk dem til eggedosis sammen med eggene. Pisk inn mel og bakepulver. Smør straks røren utover langpannen. Stek den midt i ovnen i 8-10 minutter (den skal ikke bli for hard - det skal rulles!).
Dryss sukker på et kjøkkenhåndkle (som er større enn rullekaka på stekebrettet). Hvelv kaken over på kjøkkenhånklet. (Tips: Du kan også fukte kjøkkenhåndklet).
(Er du redd for å hvelve kan du gjøre dette: Dryss sukker på den stekte kaka, legg på kjøkkenhånkle og så stekebrettet på toppen. Nå kan du hvelve trygt! Fjerne brettet på toppen (som var bunnen i ovnen... - så kan du rulle).
Rull kaken inn i kjøkkenhåndklet og la den hvile mens du lager sjokoladekremen.
Sjokoladekrem
Rør 100 gram smør og melis til det blir hvitt. Smelt sjokolade forsiktig i en kjele sammen med resten av smøret. Bruk slikkepott og bland inn sjokoladen. Rør inn eggeplommen og kakaoen.
Smør sjokoladekremen utover kaken, men ikke helt ut til kanten lengst fra deg. Rull kaken forsiktig sammen og la den stivne med skjøten ned.

Kanskje disse også frister?