Salat med krydret varm sild
Christopher Sjuve
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
500 g
fersk sild efilet6 ss
olivenolje2 ts
paprikapulver2 ts
malt karri1 ts
ingefær1 ts
sukker0.5 stk
frisk chili i tynne ringer2 ss
pinjekjerner4 fedd
hvitløk i tynne båter2 ss
rødvinseddik1 ss
soyasaus1 stk
friséesalat1 dl
mynte, friskSlik gjør du det:
Rens sildefilétene fri for skinn og ben og del dem i biter. Bland olje og krydder, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen. Bruk wok eller en stor stekepanne. Surr først pinjenøttene gylne på tørr panne og ta dem ut. Ha sildeblandingen i pannen og la dem steke 3-4 minutter ved middels varme. Smak til med rødvinseddik og soyasaus og ev salt. Del opp salaten og myntebladene og legg dem i en stor bolle eller et fat. Legg den varme silden og pinjenøttene over salaten og server straks med grovt brød ved siden av.