Saltbakt skrei med rødbetmos og mandelpotetpuré
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
havsaltRødbetmos
200 g
rødbet er i terninger3 stk
finhakket sjalottløk3 dl
hvitvin2 ss
smørMandelpotetpuré
500 g
poteter4 ss
smør2 dl
melkTil servering
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 180 grader. Rødbetmos: Kok rødbetene sammen med sjalottløk i hvitvin, til de er helt møre. Mos rødbetene fint og rør inn smør. Smak mosen til med salt og pepper. Mandelpotetpuré: Kok mandelpotetene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp dem godt. Mos dem fint og rør inn smør og melk. Smak pureen til med salt og pepper. Skjær skreien i porsjonsstykker og legg dem på en seng av grovt salt i et ildfast fat. Dekk fisken med salt og bak den i ovnen til den er akkurat gjennomkokt. Børst av saltet og server skreien som på bildet med en stripe ribbesjy rundt og eventuelt stekt sopp.