Salvie- og sitronkylling med parmesan
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet2 ss
fersk salvie1 stk
sitron, revet skallSaus
2 stk
sjalottløk2 ss
sitron, presset2 dl
crème fraîcheVed servering
1 stk
rødløk1 stk
epleSlik gjør du det:
Varm stekeovn til 125 ºC. Del kyllingfiletene i to, dryss over salt og pepper og stek i smør, de skal ikke gjennomstekes, bare brunes. Legg kyllingfiletene over i en ildfast form, dryss over strimlet salvie, revet sitronskall og stek i stekeovn i 20-30 min, til kyllingfiletene er gjennomstekt, men fremdeles saftige. Saus: Rens og finhakk sjalottløk og surr den i stekepannen med stekesjyen fra kyllingen, kvern over litt pepper. Tilsett kraft (ev vann + buljong) og presset sitron. Kok opp og la småkoke et par minutter. Visp inn crème fraiche og smak til med salt. Rens løk og eple og skjær i tynne båter, del osten i fyrstikk tynne staver og vend dette inn i sausen. Ruccolasalat vendes inn i sausen rett før servering. Server med pasta eller ris.