Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem

Sarah Bernhardt i langpanne med gul krem

Deilig langpanneversjon av den berømte Sarah Bernhardt-kaken - her med suksesskrem!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Mandelbunn

400 g

mandler

400 g

sukker

6 stk

eggehvite

Gul suksesskrem

1.5 dl

kremfløte

150 g

sukker

200 g

smør

Sjokoladeglasur

2 ss

smør

Slik gjør du det:

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Mal mandlene og bland med bakepulver. Vend mandlene inn i marengsen.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Suksesskrem:
Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter.
Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen. Bre først da suksesskremen jevn over mandelbunnen i langpannen. Sett kaken i kjøleskapet over natten (eller et par timer i fryseren).
Sjokoladeglasur:
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Avkjøl den smeltede sjokoladen litt, men ikke mer enn at den fortsatt er helt flytende.
Ta kaken ut av kjøleskapet (eller fryseren) og smør den smeltede sjokoladen raskt over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Kanskje disse også frister?