Scones
Scones går veldig fort å lage. Fra du begynner å blande mel og vann til du tar nybakte scones ut av ovnen trenger det ikke ta mer enn 20 minutter.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
BakverkIngredienser
8 dl
hvetemel2 ss
bakepulver1 ts
salt, eller mindre250 g
smør1 ts
muskat, revet2 dl
melk1.5 dl
fløteSlik gjør du det:
I en stor bolle, sikt inn mel, bakepulver og salt. Skjær smøret i terninger og mos det inn i melet med fingrene (eller bruk en kjøkkenmaskin). Ha i ost, melk og fløte og bland bare akkurat til det blir en deig. Ha mel på hendene og kna deigen til stor pølse. Skjær 2 cm tykke skiver og legg dem på en smurt bakebrett. Bak dem midt i ovnen på 220 grader i ca 12 minutter (eller til de er gylne).
Server scones med rømme og syltetøy, brunost, gulost eller noe annet du har lyst på.