Seibiff med løk og chili, tzatziki med gulrot
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
seifilet3 ss
hvete- eller rug mel1 ts
salt0.5 ts
pepper3 stk
løk0.5 stk
rød chili (kan sløyfes)Tzatziki:
1 stk
slangeagurk, i skiver3 stk
gulrot3 dl
matyoghurt1 fedd
hvitløk1 ss
olivenolje0.5 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Skjær løken i tynne skiver og stek den gyllen i smør. Tilsett finhakket chili og la steke med de siste 2 min. Smak til med salt og pepper. Skjær seifileten i passende serveringsstykker. Vend stykkene i mel tilsatt salt og pepper og stek gyllen i smør i middels varm panne. Server med kokte poteter. Gulrot-tzatziki: Del agurken på langs og skrap ut innmaten. Rasp agurken grovt opp eller del den i tynne strimler, legg den i et dørslag og dryss med litt salt. La den ligge og renne av seg, klem ut vannet. Skrell og riv opp gulrøttene. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sukker. Vend inn god avrent agurk og revet gulrot.