Sellerirotremulade med røkt laks
Middag med fisk på 20 minutter? Ikke noe problem.
Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Sellerirotremulade
3 ss
sennep, gjerne Dijon3 stk
eggeplomme2 dl
solsikkeolje1 stk
sitron1 stk
sellerirot12 stk
oliven8 skiver
røkelaks200 g
ris, eventueltSlik gjør du det:
Med en stavmikser, kjør sammen sennep, eggeplomme, solsikkeolje og litt sitronsaft (smak til etterhvert). Det er enklest om du bruker den sylinderformen som pleier å følge med stavmikseren. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skrell selleriroten (med kniv). Skjær den i fyrstikkstore biter. Bland remuladen med selleriroten.
Kok eventuelt ris og legg sellerirotremuladen på tallerken. Legg røkt laks på toppen.
Dryss eventuelt over urter.