Sesam- og sennepspanert tunfisk med auberginemousse
Oppskrift av: Paul Løwe
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
tunfiskfilet, fersk1 dl
dijonsennep3 ss
sesamfrø2 ss
peanøttolje1 stk
aubergine3 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk3 stk
potet, søtSlik gjør du det:
Skjær tunfiskfileten i 2 cm tykke strimler. Smør på sennep, og dryss over salt og pepper. Rull filetene i sesamfrø. Varm oljen i en panne. Stek fileten på alle sider, slik at sesamfrøene blir gylne. Legg tunfiskfileten på et fat og sett den i fryseren i 10 minutter slik at stekeprosessen stopper. Oppbevar tunfisken i romtemperatur til den skal serveres. Varm ovnen til 200 °C. Grill auberginen hel i ovnen i 30-40 minutter. Den skal falle sammen og bli helt myk. Avkjøl, skrap ut kjøttet og bland det i en bolle med olivenolje og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Tunfisken skjæres i skiver som serveres med auberginemousse og stekte søtpoteter.