Sitronstekte kyllinglår med chilipoteter
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
sitron3 fedd
hvitløkChilipoteter
800 g
poteter2 ts
chilipulver2 ts
paprikapulver2 ts
gurkemeie1 stk
lime eller sitronAgurk- og yoghurtsalat
1 stk
slangeagurk, i skiver2 fedd
hvitløk2.5 dl
matyoghurt3 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Gni kyllinglårene inn med olivenolje, saft og finrevet skall av sitron, hakket hvitløk, salt og pepper. Legg i et ildfast fat og stek i varm stekeovn, 200 o C i 20-30 min, avhengig av størrelse på lårene. Tips: Kyllingvinger stekes på samme måte. Chilipoteter Poteter stekes sammen med kyllinglårene. Varm stekeovn 200 ºC. Skrubb ev skrell poteter og del i båter, fordel krydderet over og vend inn med olje og saft/ skall av ½ sitron eller lime slik at potetene blir "smurt " med krydder. Stek i varm stekeovn 45-50 min. Når kyllingen tas ut øk temperaturen til 225 ºC og stek til pottene er gyllne og møre. Server med båter av sitron Agurk og yoghurtsalat Strimle agurken opp og finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje. Smak til med salt, pepper, ørlite grann sukker og rikelig med finhakket koriander.