Sjokoladekake med solbær
I denne oppskriften er det brukt malte mandler som mel. Derfor er denne kaken både fantastisk god og egner seg ypperlig for de som har melallergi.
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
5 stk
egg200 g
sukker200 g
kokesjokolade, mørk200 g
malte og skåletemandlerSolbærkrem
15 g
sukker3 stk
eggeplomme2 dl
crème fraîcheSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk fem eggeplommer og en hel egghvite med sukker. Spar de fire eggehvitene til senere. Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen, og bland det i eggemassen. Tilsett mandelmelet og vend solbærsyltetøyet i. Pisk de fire eggehvitene stive og vend dem raskt, men forsiktig i. Hell straks massen i en smurt, melet springform og bak kaken i 50 minutter på 150 grader. Solbærsaus: Kok opp solbærsaft/solbærlikør sammen med sukker. Pisk sammen eggeplommene. Hell den varme laken i eggeplommene under kraftig pisking. Pisk til kremen er kald. Rør forsiktig inn crème fraiche, gjerne slik at kremen får en marmorert effekt.