Sjokoladekake med solbær

Sjokoladekake med solbær

I denne oppskriften er det brukt malte mandler som mel. Derfor er denne kaken både fantastisk god og egner seg ypperlig for de som har melallergi.

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk fem eggeplommer og en hel egghvite med sukker. Spar de fire eggehvitene til senere. Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen, og bland det i eggemassen. Tilsett mandelmelet og vend solbærsyltetøyet i. Pisk de fire eggehvitene stive og vend dem raskt, men forsiktig i. Hell straks massen i en smurt, melet springform og bak kaken i 50 minutter på 150 grader. Solbærsaus: Kok opp solbærsaft/solbærlikør sammen med sukker. Pisk sammen eggeplommene. Hell den varme laken i eggeplommene under kraftig pisking. Pisk til kremen er kald. Rør forsiktig inn crème fraiche, gjerne slik at kremen får en marmorert effekt.

Kanskje disse også frister?