Sjokoladeostekake med irish cream
Klarer du å motstå denne? Omtrent umulig. Dette er en drøm av kake!
Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
Bunn
55 g
smørSjokoladefyll
225 g
kokesjokolade, lys225 g
melkesjokolade55 g
sukker350 g
kremost naturell4.25 dl
kremfløteTopping
Slik gjør du det:
Form: 20 cm i diameter Kle bunnen av formen med bakepapir og pensle kantene med olje. Knus cookies i en pose. Smelt smøret og rør i de knuste kjeksene. Trykk ut kjeksblandingen i bunnen av formen og sett i kjøleskapet i ca. 1 time. Smelt kokesjokolade og melkesjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn og la den kjøle seg litt ned. Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse. Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend så kremen i sjokoladen og rør til slutt inn kremlikøren. Fyll sjokolademassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og slett overflate. La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer, eller til den er helt fast. Ta kaken ut av formen, dryss med kakao, og pynt med frukt og bær.