Sjokoladepai med bær
Christopher Sjuve
240 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
Paibunn:
3.5 dl
hvetemel60 g
smør1.5 dl
magerkesam3 ss
sukkerFyll:
4 stk
gelatinplate1 dl
sukker1 dl
h-melk150 g
sjokolade, mørk(ca 70 %)2 ts
pulverkaffe1 stk
egg2 ss
sukker300 g
kesam300 g
vaniljeyoghurtSlik gjør du det:
Paibunn: Bland ingrediensene til bunnen i en foodprocessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i ovnen ved 190 ºC i 15 minutter. Avkjøles. Fyll: Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett visping. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.