Sjokoladesufflé

Sjokoladesufflé

Christopher Sjuve
60 minutter
Dessert

Ingredienser

8 porsjoner

Slik gjør du det:

Eggekremen: Visp sammen eggeplommene og halvparten av sukkeret til en dosis. Sikt maisennamelet ned i dosisen og bland godt. Ha i melken, resten av sukkeret og vaniljestangen i en kjele. Varm det opp til kokepunktet og sil det over eggedosisen. Rør hele tiden. Helles tilbake i en ren kjele og kokes opp under omrørning -kremen blir først klumpete, men du rører den glatt (ha tålmodighet). Kok kremen i 2 minutter, rør inn smøret og avkjøl. Suffleen: Smør suffléformene (315 ml) med mykt smør. Ha i sukker og hell på formen slik at den dekkes av sukker. Hell ut det overflødige. Sett på stekeovnen på 190 grader og sett en bakeplate inn i ovnen. Varm eggekremen i en bolle over en kjele med småkokende vann. Ta kremen bort fra varmen. Visp inn kakaopulveret, sjokoladelikøren og sjokoladen i kremen. Pisk eggehvitene i en ren, tørr bolle, til det dannes stive topper. Visp inn resten av sukkeret litt etter litt, til blandingen er stiv og blank. Visp halvparten av de piskede eggehvitene inn i kremen slik at den blir luftig. Brett deretter inn resten av hvitene med en stor metallsleiv eller stekespade. Hall blandingen i suffléformen(e) og stryk tommelen 2 cm ned langs kanten på formen(e) slik at suffleen kan heves uten at den brenner seg fast, eller renner over. Sett formen(e) på den varme bakeplaten og stek i 15-18 minutter, eller til suffleen er hevet og skjelver litt når du banker lett på den. Stikk en stekenpl inn i en sprekk i siden av suffleen - den er ferdig hvis nålen er ren og litt fuktig når du drar den ut. Dryss melis over og server straks.

Kanskje disse også frister?