Skalldyrkraft
Etter en dyr skalldyrfest skal du koke kraft på skallet.
Oppskrift av: Håvard Egge
90 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
3 ss
olje, nøytral1 stk
fennikel2 stk
løk3 fedd
hvitløk15 stk
korianderfrø1 stk
sitrongress1 ss
tomatpuré2 l
vannSlik gjør du det:
Hakk grønnsakene og sitrongresset i relativt små biter. Skyll skallene godt og fjern paven helt. Bland skall med 1 ss olje og brun i ovnen på 200 grader (eventuelt i kasserollen om du bruker rekeskall). Varm 2 spiseskjeer med olje i en kasserolle. Surr grønnsakene, sitrongress og korianderfrø. Tilsett tomatpuré og rør rundt - surr i noen minutter til.
Tilsett skallene. Nå kan du flambere om du ønsker ved å helle over 1 ss konjakk eller brandy og tenne på i løpet av et sekund (ikke gjør dette under kjøkkenvifta).Tilsett kaldt vann og kok opp. La kraften syde i 1 time. Sil og avkjøl. Frys ned det du måtte ha for mye.