Skinkeinnbakt breiflabb med grønne linser
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 skiver
spekeskinke2 stk
gulrot1 stk
sellerirot1 stk
persillerot1 stk
hvitløk0.5 dl
olivenoljeKokte grønne linser
2.5 dl
grønne linser (puy linser)1 ss
smør1 fedd
hvitløk4 dl
vann2 stk
hønsebuljongterning1 stk
gulrot2 ss
smør (kan sløyfes)Slik gjør du det:
Begynn med grønnsakene. Varm stekeovn til 220 °C. Skrell og del grønnsakene i biter/staver og legg i en ildfast form. Plukk den hele hvitløken fra hverandre og legg hvitløkfedd med skall i formen med grønnsakene. Vend inn olivenolje, tilsett salt og pepper og bak grønnsakene i stekeovn i 30-40 min til de er myke. Forsett med linsene før fisken stekes, se egen oppskrift. Legg spekeskinke rundt breiflabb"biffene" og fest med en tannstikker. Smelt smør i en stekepanne og steke fisken 1-2 min på hver side. Legg over i form og etterstek i stekeovn i 4-5 min, senk temperaturen til 200 °C. Pass på at fisken ikke stekes for lenge. Steketid er avhengig av tykkelse på breiflabb"biffene". Server med kokte grønne linser. Kokte grønne linser: Skyll linsene godt under rennende vann. Finhakk hvitløk og surr den myk i smør sammen med linsene. Hell på vann og buljongterning. Tilsett finhakket gulrot, kok opp og la småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper og ev litt smør.