Skinnstekt skrei med karve, rotmos og eggende persillesmør
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torskefilet med skinn1 ts
karveRotmos
2 stk
gulrot3 skiver
sellerirot1 stk
persillerotEgg- og persillesmør
4 stk
egg150 g
smørSlik gjør du det:
Begynn med å lage rotmos. Rens og del grønnsakene i biter og kok møre i lettsaltet vann. Mos grønnsakene og spe med rømme eller fløte til passe konsistens. Smakt til med smør, salt og pepper. Kok eggene i ca 9 min, skrell og finhakk. Smelt smør og tilsett finhakket egg og persille rett før servering. Skrap skinnsiden av fisken med baksiden av en stor kniv. Del fisken i fire store stykker og krydre med karve, salt og pepper. Stek i smør i middels varm stekepanne med skinnsiden ned i 4-5 min. Snu og la dem ligge med kjøttsiden ned i pannen ca 30 sek. Eller legg på stekebrett med skinnsiden opp og stek ved 180 ºC 3-4 min, til fisken "blader" seg. Anrett fisken (med skinnsiden opp) på rotmos og fordel eggesmøret rundt, ev sprøstekt bacon.