Skinnstekt skrei med karve, rotmos og eggende persillesmør

Skinnstekt skrei med karve, rotmos og eggende persillesmør

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med å lage rotmos. Rens og del grønnsakene i biter og kok møre i lettsaltet vann. Mos grønnsakene og spe med rømme eller fløte til passe konsistens. Smakt til med smør, salt og pepper. Kok eggene i ca 9 min, skrell og finhakk. Smelt smør og tilsett finhakket egg og persille rett før servering. Skrap skinnsiden av fisken med baksiden av en stor kniv. Del fisken i fire store stykker og krydre med karve, salt og pepper. Stek i smør i middels varm stekepanne med skinnsiden ned i 4-5 min. Snu og la dem ligge med kjøttsiden ned i pannen ca 30 sek. Eller legg på stekebrett med skinnsiden opp og stek ved 180 ºC 3-4 min, til fisken "blader" seg. Anrett fisken (med skinnsiden opp) på rotmos og fordel eggesmøret rundt, ev sprøstekt bacon.

Kanskje disse også frister?