Skinnstekt torsk med rødbetpurè og beurre blanc
Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torskefilet med skinn3 stk
rødbet e2 ss
sukker2 ss
hvitvinseddik2 dl
vann1 ss
smør1 ts
karveBeurre blanc
1 stk
sjalottløk1 dl
hvitvin1 ss
korianderfrø150 g
smør4 ss
hakket bladpersilleSlik gjør du det:
Skrell og del rødbetene i grove biter. Kok dem med sukker, eddik og vann under lokk i ca 15 min, til de er møre. Kjør til en glatt pure med stavmikser. Rør inn smør og smak til med salt og pepper. Lag beurre blanc. Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle sammen med hvitvin og korianderfrø. Kok inn til vinene er nesten borte. Pisk inn smør i små "klumper" til alt er blandet og smeltet med løken. Smak til med salt og pepper. Hakket bladpersille tilsettes rett før servering. Skrap skinnsiden på fisken godt. Dem fisken i fire store stykker og krydre med karve, salt og pepper. Stek i smør i stekepanne med skinnsiden ned ved middels varme 3-4 min. Snu og la dem legge med kjøttsidene ned i pannen ca 30 sek. Anrett fisken på rødbetpureen og fordel beurre blanc rundt.
Oppskriften er hentet fra boka: Fisk og Vin av Trond Moi, Toralf Bølgen og Øyvind Hånes