Skinnstekt torsk med rødbetpurè og beurre blanc

Skinnstekt torsk med rødbetpurè og beurre blanc

Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skrell og del rødbetene i grove biter. Kok dem med sukker, eddik og vann under lokk i ca 15 min, til de er møre. Kjør til en glatt pure med stavmikser. Rør inn smør og smak til med salt og pepper. Lag beurre blanc. Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle sammen med hvitvin og korianderfrø. Kok inn til vinene er nesten borte. Pisk inn smør i små "klumper" til alt er blandet og smeltet med løken. Smak til med salt og pepper. Hakket bladpersille tilsettes rett før servering. Skrap skinnsiden på fisken godt. Dem fisken i fire store stykker og krydre med karve, salt og pepper. Stek i smør i stekepanne med skinnsiden ned ved middels varme 3-4 min. Snu og la dem legge med kjøttsidene ned i pannen ca 30 sek. Anrett fisken på rødbetpureen og fordel beurre blanc rundt.
Oppskriften er hentet fra boka: Fisk og Vin av Trond Moi, Toralf Bølgen og Øyvind Hånes

Kanskje disse også frister?