Skogsbærkake
Kake med masse bær fra skogen!
Christopher Sjuve
240 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
75 g
mandler100 g
blåbær100 g
bringebær50 g
bjørnebær25 g
solbær25 g
rips10 stk
gelatinplate3 dl
kesam (8 % fett)3 dl
vaniljekesam200 g
yoghurt naturell125 g
sukkerSlik gjør du det:
Kakebunn: Mal mandlene. Visp de romtempererte eggehvitene til stivt skum i en kjøkkenmaskin. Deretter tilsetter du sukker mens du fortsatt visper, slik at det blir en stiv og luftig marengs.Skjær marengsen forsiktig inn i mandlene. Legg bakepapir i bunnen av en springform (26 cm) eller en rektangulær form (33 x 20 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen. Stek ved 175 ºC i 15 minutter. Fyll: Blandingsforholdet på bærene og hvilke man ønsker å benytte bestemmer man selv. Tilsammen skal det bli 300 g skogsbær. Bærene tines hvis de er frosne. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca. 10 minutter. Bland kesam, yoghurt og sukker. Varm opp bærene i en kasserolle og mos bærene i en blender eller med en stavmikser. Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring. Avkjøl bærmosen noe. Hell bærmosen i en tynn stråle i meieriproduktblandingen under stadig omrøring. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen. Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer. Pynt med sitronmelisse og friske bær. Sukkereret i kakebunnen og fyllet kan erstates med Splenda (kunstig søtningsstoff). 6 ss Splenda i kakebunn og 10 ss Splenda i fyll.