Skrei med pesto og grønn asparges
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
skreifilet400 g
grønn frisk asparges0.5 l
vann3 ss
saltPestosaus
3 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk4 ss
basilikum, frisk1 ss
reven parmesan1 stk
sitron, saften av den0.5 ts
salt0.25 ts
pepperSaus
2 ss
olivenolje/smør4 dl
fiske kraft/buljong1 dl
kremfløte1 ts
maisennaSlik gjør du det:
Skjær skreifileten i serveringsstykker. Kok opp vann tilsatt salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. Pestosausen: Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus. Sausen: Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett fiskekraft og kok inn til ca 2/3. Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett gressløk og paprika. Serveres til dampet skreifilet med pesto og nykokt asparges.