Skrei med reker og asparges
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
skreifilet0.5 l
vann3 ss
smør200 g
reker400 g
aspargesSaus
2 ss
olivenolje/smør4 dl
fiske kraft/buljong1 dl
kremfløte1 ts
maisennaSlik gjør du det:
Skjær skreifileten i serveringsstykker. Kok opp vann tilsatt salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. La reken få ligg sammen med fisken det siste minuttet. Sausen: Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett fiskekraft og kok inn til 2/3. Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett friske urter. Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.