Smørbrød med laks og chilimarinerte reker
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
16 stk
store reker/ scampi1 stk
eple, rødt0.5 stk
slangeagurk, i skiver4 skiver
landbrød700 g
laksefilet8 stk
aspargesMarindade
2 ss
olje1 ss
sitronsaft1 fedd
hvitløk0.25 ts
tandoorikrydder0.25 ts
saltSlik gjør du det:
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg (tinte og rensede) reker/ scampi, eple i båter og slangeagurk i skiver i marinaden og la trekke smak i 15-20 min. I mens pensle brødskivene med olje og stek i stekepanne/ grillpanne til de er sprø. Skjær laksefileten i 4 like biter og stek i olje i varm panne/grillpanne 2-3 min på hver side. Dryss med salt og pepper. Rens asparges og stek i panne eller grillpanne i 4-5 min. Tre rekene/ scampi, epler og slangeagurk på 4 satepinner/ grillpinner av tre og stek i marianden i meget varm panne ca 1 min. Legg litt salat på de stekte brødskivene, legg over stekt asparges, stekt laks og stikk pinnen med reker og epler i hvert av laksestykkene.