
Solgul fiskegryte med safran og tomat
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
6 stk
poteter1 stk
fennikel1 stk
løk1 ss
soya-, raps- eller solsikke olje0.5 g
safran (kan sløyfes eller erstattes av gurkemeie)3 dl
vann1 dl
tørr hvitvin (eller eplejuice + sitronsaft)1 ss
konsentrert fiske fond eller skalldyrfond fra flaske1 krm
kajennepepper2 stk
skåldet tomat300 g
laksefilet300 g
torsk efilet eller annen hvit fisk2 stk
vårløkSlik gjør du det:
Rens og del poteter og fennikel i biter. Finhakk løken. Varm olje i en gryte og fres grønnsakene et par min. Tilsett safran, vann, vin, skalldyrfond, salt og kajennepepper og kok under lokk til potetene er møre. Del de skåldede tomatene i biter og fiskefiletene i litt store terninger, tilsett i gryten og la trekke i 5-6 min. Finsnitt vårløk og la trekke med de siste minuttene. Server med brød og hvitløkmajones.