Spansk skinke, jamón, jamón

Spansk skinke, jamón, jamón

Spansk skinke krever ingen oppskrift, men her har du noen enkle serveringstips.

Oppskrift av: Christopher Sjuve

Ingredienser

........

Slik gjør du det:

Det finnes fire hovedkategorier av de berømte, spanske skinkene. Den gjeveste heter Iberico de Bellota. De andre kategoriene er, Jamón Iberico de Recebo, Jamón Iberico (tidligere Jamón de Pata Negra og Jamón Serrano. Det som skiller skinkene er ulike svineraser, hva de fôres med etc. Prisen varierer deretter. Pass på at du pakker ut skinkeskivene rett før servering. De tørker fort inn. Den beste måten å spise den på er med et glass vin. Musserende, hvitvin og rødvin fungerer veldig bra, alt sammen. Ellers er det fint å legge ved en skål oliven, noen ristede nøtter eller mandler, kapers og kanskje litt brød. Når det er sagt, er det aller vanligste i Spania å servere det uten noe som helst.

Kanskje disse også frister?