Spekepizza på grillen

Spekepizza på grillen

Christopher Sjuve
90 minutter
Pizza

Ingredienser

4 porsjoner

Pizzabunn

25 g

gjær

2 ts

salt

3.5 dl

vann

3 ss

olje

Tomatsaus

2 fedd

hvitløk

1.5 ts

salt

1 ts

pepper

1 ts

sukker

Fyll

2 stk

tomat

100 g

ruccola

Slik gjør du det:

Pizzabunn: Bland sammen gjær, hvetemel og salt i en bolle. Hell i ca. halvparetn av vannet og oljen. Rør godt med en tresleiv. Tilsett resten av vannet. Deigen skal være myk og lett å jobbe med, ikke klissete. Kna deigen godt i 5-10 minutter på en melet arbeidsbenk. Lag deretter en rund ball, smør innsiden av bollen med olje og legg deigen i. Dekk over med plastfolie og la deigen heve seg til dobbel størrelse. Tomatsaus: Finhakk hvitløken og stek den forsiktig i olje i en gryte. Tilsett finhakket chilli, oregano, basilikum og hermetiske tomater. La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med eddik, salt, pepper og sukker. Sausen holder seg godt i kjøleskapet minst en uke eller to. Sausen kan også fryses. Slik griller du pizza: Del den ferdighevede deigen i porsjonsbiter. Kjevle hver leiv ut til de er runde og ca. 3 mm tykke. Legg den rå pizzabunnen på den varmeste delen av grillen. La den ligge til undersiden er gyllen. Pensle bunnen med olje, snu den og flytt den til en del av grillen som ikke er fullt så varm. Smør utover et tynt lag med tomatsaus, ca. 3 ss, spar litt av kanten. Legg deretter på blåmuggost, spekeskinke og tomater i tynne skiver. Dryss over frisk oregano. Ikke bruk for mange eller for stor mengde ingredienser på pizzaen, da den har tynn bunn og fort kan bli bløt. Legg lokket på grillen og la pizzaen ligge på grillristen til osten semlter og begynner å boble. Legg over ruccolasalat rett før servering. Drypp gjerne noen få dråper olivenolje over.

Kanskje disse også frister?