Sprø sjokoladepletter
Disse smaker utrolig godt til ettermiddagskaffen. Bak noen ekstra og gi bort til en god venn!
Christopher Sjuve
30 minutter
DessertIngredienser
5 dl
hvetemel1.25 dl
kakao1 ts
hjortetakksalt250 g
smør1.25 dl
sukker1.25 dl
brunt sukker2 ts
vaniljesukker2 stk
egg200 g
sjokolade2 dl
hasselnøtterSlik gjør du det:
Oppskriften holder til cirka 30 pletter.
I ovn ved 180 grader i 10–12 minutter.
Sikt sammen mel, kakao og hornsalt. Rør smør og hvitt og brunt sukker lyst og kremaktig. Visp inn ett egg om gangen. Vend inn det tørre, sjokoladen og nøttene. Sett topper med skje på bakepapir. ha god avstand mellom kakene, de flyter litt ut under stekingen. Stek kakene gylne og sprø midt i ovnen. Avkjøl dem på rist.
Tips!
Du kan bruke sjokoladedråper i stedet for hakket sjokolade.