Sprøstekt brisling med paprikasalat
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
40 stk
brisling2 ss
hvetemelMarinade
3 dl
olivenolje8 fedd
hvitløk, presset1 stk
sitron, saften av denPaprikasalat
4 stk
paprika, rød4 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk, pressetSlik gjør du det:
Vask brislingen godt. Klipp opp i buken og fjern forsiktig innmaten. Tørk og legg i marinaden et par timer. Lag paprikasalaten: Sett paprikaen i ovnen på full styrke til de er nesten svartbrente. Ta dem ut og ha dem rett i isvann. Fjern skinnet, stilken og frøene og skjær kjøttet i strimler. Bland sammen med de øvrige ingrediensene. Ta brislingen opp av marinaden og vend i hvetemel med salt og pepper. Legg 5 stk sammen i vifteform og klem sammen haletippene. Sprøstek i varm olje og server med brød.