Sprøstekt torsk med bakt fennikel
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Potetpuré
8 stk
poteter20 stk
grovhakket sort oliven2 ss
smør2 fedd
hvitløk, pressetBakt fennikel
2 stk
fennikel2 dl
hvitvinSlik gjør du det:
Rens fennikel og skjær den i båter. Fordel på smurte ark aluminiumsfolie, ett til hver porsjon. Dryss salt og pepper over. Brett folien opp og fordel hvitvin i hver pakke. Brett sammen til tette pakker som legges i langpanne. Settes i stekeovn ved 220 grader i 20 minutter. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok myke i lettsaltet vann. Sil av vannet og mos potetene med smøret og hvitløken. Bland inn sorte oliven og smak til med salt og pepper. Skjær et par snitt i fiskeskinnet og vend stykkene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Stek stykkene i god varm panne med skinnsiden ned. La dem bli gyldne og sprø før du snur dem og steker raskt på kjøttsiden. Server med potetmosen og den bakte fennikelen og gjerne en god rødvinsaus.