Squashgrateng
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 ss
olivenolje1 stk
løk100 g
ansjosfilet750 g
squash1 fedd
hvitløk1 bt
persille100 g
oliven, sorte3 stk
eggSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en 1,5 liters ildfast form med olivenolje. Eggene hardkokes. Finhakk løken, rens, fileter og hakk ansjosen og skjær squash i terninger. Varm opp 2 ss av oljen i en stekepanne over svak varme og legg løken i. La den surre til den er myk, ca 10 minutter. Ha i ansjosen. Når den begynner å smelte legger du i squashterningene. La alt surre over svak varme under stadig omrøring med en treskje til squashen er helt myk, ca 15 minutter. Smak til med salt og rikelig med pepper. Finhakk bladpersille, egg og hvitløk og rør dette inn sammen med oliven (uten stein). Ha alt over i den ildfaste formen. Strø brødsmuler over og drypp den siste spiseskjeen olivenolje på. Sett formen i ovnen og la den stå til gratengen er gyldenbrun, ca 20 minutter. Server den med det samme.