Steak au poivre med hvitløkmos
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
indrefilet av okse4 ts
grovmalt pepperSaus:
2 stk
finhakket sjalottløk1.5 dl
rødvin1.5 dl
kjøtt kraft1 ts
dijonsennepHvitløkmos:
500 g
poteter6 fedd
hvitløk50 g
smørSlik gjør du det:
Begynn med hvitløkmosen. Skrell potetene og del de i biter. Kok poteter og hvitløk møre i usaltet vann. Sil av vannet og mos poteter og hvitløk sammen med smøret. Smak til med salt og pepper og hold mosen varm. Del kjøttet ut i fra antall personer. Gni kjøttet godt inn med pepper. Smelt smør i en stekepanne og stek filetene ca. 2 minutter på hver side. Ta kjøttet ut av pannen og ha i sjalottløk. Fres løken til den blir myk. Tilsett vin, kjøttkraft og sennep. La sausen koke inn til det halve og smak til med salt og pepper. Hell sausen over kjøttet og server med hvitløkmosen.