Stekt hyse med appelsinsaus
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 ss
hvetemel1 ts
salt1 ts
paprikapulver0.5 ts
pepperAppelsinsaus
1 ss
finhakket sjalottløk1 ss
smør eller olje1.5 dl
fiskebuljong/ kraft2 dl
appelsinjuice1 dl
matfløte2 ts
maisennaTilbehør
Grønnsaker
Slik gjør du det:
Bland sammen hvetemel, paprikapulver og pepper. Tørk fiskefiletene og vend dem i blandingen av hvetemel og krydder. Stek dem i en blanding av smør og olivenolje. Legg fiskefiletene over på varmt fat etter hvert som de er ferdige. Surr løken i smør eller olje til den er myk. Tilsett så fiskebuljong/kraft, appelsinjuice og revet appelsinskall. Kok opp og kok et par minutter før du tilsetter matfløten. La sausen koke 8 - 10 minutter så den tykner noe. Smak den til med salt og pepper. Den kan også jevnes med maisennamel eller maisennajevner om du ønsker den tykkere. Om du vil ha en saus som er helt glatt så kan den siles etter koking. Ha i frisk basilikum rett før servering.