Stekt kveite med blåskjell- og gulrotsaus
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 g
salt0.5 g
pepper2 ss
smør2 stk
rødløk i tynne båter1 stk
vårløk i biterBlåskjell- og gulrotsaus
300 g
blåskjell1 stk
sjalottløk, finhakket1 ts
karve1 ss
smør2 dl
hvitvin2 dl
kremfløte3 stk
gulrot i små terningerSlik gjør du det:
Start med sausen. Surr løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell. Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter. Ta opp skjellene og tilsett gulrotterninger i kraften. Kok til gulroten er myk. Tilsett fløten og kok i fem minutter. Mos sausen i food-processor eller med stavmikser. Smak den til med salt og pepper. Stek grønnsakene i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres. Smak til med salt og pepper. Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper. Stek kveitefiletene i smør eller margarin til fisken såvidt er gjennomstekt. Server fisken nystekt med sausen, blåskjell og grønnsakene, eventuelt også kokte poteter eller brød.