Stekt laks med potetsalat
Dette er en superenkel oppskrift på stekt laks. Sausen lages på noen minutter smaker godt sammen med grønnsakene som er smaksatt med olje og sitron.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
200 g
poteter200 g
grønne bønner0.5 stk
rød paprika1 stk
sitron0.5 dl
olje0.5 ts
sukker400 g
laksefilet1 stk
tomat0.5 dl
kremfløte2 ss
lodderogn, rødSlik gjør du det:
Del potetene i biter og kok dem møre i godt saltet vann. Ha i bønnene og la dem koke med i ett minutt. Sil av og legg i en bolle. Finhakk paprikaen og ha i bollen. Bland sammen olivenolje og sukker og smak til med sitronsaft. Hell over grønnsakene. Skjær laksefileten i skiver. Stek den på middels varme i ca 5-6k minutter på hver side. Løft ut av pannen (ikke skyld pannen). Finhakk tomaten og ha i pannen sammen med kremfløte og lodderogn. La det koke seg tykt (3-4 minutter) og smak til med salt og pepper. Server fisken med grønnsaker og sausen.