Stekt makrell med dill servert med sennepsstuede poteter og vårløk
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
liten makrell4 ss
hvetemel0.5 stk
sitron, revet skallSennepstuede poteter og vårløk
8 stk
poteter3 stk
vårløk4 dl
melk2.5 ss
hvetemel1 ss
sennep, grov2 ss
smørSlik gjør du det:
Begynn med å skrelle og skjære potetene i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Vårløk skåret i skiver får trekke med potetene de siste 30 sek. Hell av kokevannet og damp potetene godt. Visp sammen kald melk og hvetemel og kok opp under omrøring. La sausen trekke i 8-10 min. Smak til med salt, pepper, sennep og ev litt smør. Vend inn potetterningene, vårløken og finhakket dill. Rens og fileter makrellen. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir. Smør på et tynt lag sennep på kjøttsiden av fisken, dryss over finhakket dill, salt og pepper. Legg to og to fileter sammen slik at skinnsiden vender ut. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og sitronskall og vend fisken i denne blandingen. Stek sprø og gyllen i en stekepanne med olivenolje.