Stekt skrei med rogn og lever
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
skrei filet med skinn250 g
champignon3 stk
sjalottløk2 ts
hakket timian1 ss
smør150 g
kokt torske rogn150 g
torskeleverSlik gjør du det:
Start med soppen. Rens og skjær soppen i små terninger. Hakk løken. Brun begge deler sammen med timian i smør og olje. Smak til med salt og pepper og hold det varmt. Skrap fiskeskinnet godt, del fisken i fire jevnstore stykker, dryss litt salt og pepper på kjøttsiden og stek fisken på begge sider, skinnsiden ned først, i ca. 3 minutter på hver side. Skrap rognen ut av rognposen og form den til små boller. Trekk hinnen av torskerognen og skjær den i pene stykker. Brun lever og rogn forsiktig, dryss på litt salt og press sitronsaft over. Anrett fisken med tilbehøret på varme tallerkener. Spis poteter eller brød til.