Stekt torsk med kinesisk saus
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torskefilet0.5 dl
olivenolje eller maisolje1 stk
rød paprika i strimler1 stk
løk, i skiver8 stk
champignon100 g
sukkererter2 dl
purre/vårløk i biter2 fedd
hvitløk, finhakket1 dl
fiskebuljong/ kraft0.5 dl
soyasaus0.5 ts
maisenna0.5 ts
"fem- krydder " om du harTilbehør
Slik gjør du det:
Skjær fiskefiléten skjæres i terninger ca 3x3 cm, pass på at alle bein er fjernet. Varm oljen i en wokpanne til den ryker. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over. Stir-fry (stek raskt) løk, paprika, sukkererter og sjampinjong 2 -3 minutter. Tilsett deretter vårløk, hvitløk og ingefær og stir-fry i ca 1 minutt. Bland soyasaus og fiskebuljong med maisennamelet og hell blandingen over grønnsakene. Tilsett nøttene og smak til med ?fem-krydder" ev salt og pepper. Legg fiskebitene over grønnsakene og server fra pannen sammen med kokt ris. Fem-krydder er en kinesisk krydderblanding som du får kjøpt i assorterte dagligvarebutikker eller internasjonale butikksenter.