Stekte torsketunger, hollandaisesaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
700 g
torsketunger1 stk
egg1 ts
salt0.5 ts
pepperHollandaisesaus:
150 g
smør3 stk
eggeplomme2 ts
sitronsaftSlik gjør du det:
Beregn 5-8 torsketunger pr person. Skyll, tørk og vend torsketungene i halvpisket egg og så i strøkavring tilsatt salt og pepper. Brun torsketungene i smør og la dem ettersteke ved svak varme i ca.8 min. Server torsketungene som en liten forrett eller som en selvstendig rett. Hollandaisesaus, hvitvinsaus, smørsaus eller sennepssaus smaker godt ved siden av. Tips: Torsketunger kan også dampes i hvitvin. Hollandaisesaus: Smelt smøret på svak varme. Trekk kasserollen til side. Visp sammen fiskekraft/hvitvin eller vann og eggeplommer i en annen liten kasserolle. Sett denne kasserollen over en litt større kasserolle med kokende vann. Visp kraftig til eggeplommene tykner . Trekk kasserollen til side og visp godt men smøret tilsettes i en tynn stråle. Pass på at bunnfallet i smøret ikke kommer med. Smak til med sitron, salt og pepper.