Stifado
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
400 g
sjalottløk2 fedd
hvitløk4 ss
tomatpuré1 bokser
tomatboks1.5 dl
rødvin2 stk
laurbærblad1 stk
kanelstang2 stk
nellikspiker1 ts
sukkerSlik gjør du det:
Skjær kjøttet i terninger. Rens løk, store sjalottløk deles i litt mindre biter, vanlig løk skjæres i båter. Finhakk hvitløk. Stek kjøttet i varm stekepanne med olje og ha over i en kasserolle. Brun løken og ha over i kasserollen. Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater, rødvin og krydder. Kok opp og la trekke i ca 10 minutter uten lokk. Tilsett ev litt vann, slik at væsken står i underkant av kjøttet. Legg på lokk og la retten trekke til kjøttet er mørt ca 1 1/2 time. Smak til med salt, krydder og sukker. Server med kokte poteter, ris eller brød og en grønn salat. Tips: retten blir enda bedre om kjøttet får marinere i rødvin og krydder natten over. Tilbered som beskrevet ovenfor.