Stoccafisso alla provenzale - Tørrfisk som i Provence
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
800 g
utbløtt tørrfisk1 kg
ferske tomat er500 g
poteter2 fedd
finhakket hvitløk1 stk
løk1 stk
purre2 ss
olje1 ss
smørSlik gjør du det:
Rens tørrfisken for skinn og ben og del den i små stykker. Hakk løken og purren. Varm opp olje og smør i en kasserolle. Tilsett løk og purre og la det surre i et par minutter. Tilsett finhakket hvitløk og skåldede tomater som er delt i fire. Tilsett også tørrfiskbitene, poteter, delt i skiver og noen sorte oliven. Ha lokk på kasserollen og la det hele koke på svak varme i ca 1/2 time. Når væsken er fordampet og potetene er kokte, er retten klar for servering.