Sufflé med sjokolade og mokka

Sufflé med sjokolade og mokka

Denne er det verdt å vente på. Det er bedre at gjestene venter på suffleen enn omvendt.

Christopher Sjuve
90 minutter
Dessert

Ingredienser

8 porsjoner

  • 3.5 dl

    melk
  • 1 ss

    kaffe, instant
  • 1.25 dl

    sukker
  • 4 stk

    egg
  • 2 stk

    eggehvite
  • 0.75 dl

    hvetemel
  • 100 g

    sjokolade
  • Varm sjokoladesaus

  • 2 dl

    kremfløte
  • 1 dl

    melk
  • 1.5 dl

    brunt sukker
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 1 ts

    kaffe, instant
  • 100 g

    sjokolade, mørk
  • Slik gjør du det:

    I ovn ved 200 grader i 20–25 minutter
    Forvarm stekeovnen. Smør 8 ildfaste porsjonsformer og sett dem på stekebrett.
    Kok melk og 2 ss sukker til sukkeret smelter. Avkjøles.
    Skill eggene og visp eggedosis av plommene og 2 ss sukker, rør inn mel og melk vekselvis. Varm det hele til det tykner og nesten når kokepunktet. Rør hele tiden.
    Smelt sjokoladen i den varme eggekremen. Avkjøl.
    Visp alle 6 eggehvitene stive og visp inn resten av sukkeret i porsjoner til blank og tykk marengs. Vend det i sjokoladekremen.
    Fyll formene til ca. ½ cm fra kanten. Stek suffleene i 20–25 minutter, til de er godt hevet.
    Lag sausen mens suffleene står i ovnen. Varm den forsiktig så sjokoladen smelter. Rør den glatt og jevn. Sikt melis over suffleene og server den med sausen, eventuelt også med vispet fløte.

    Kanskje disse også frister?