Sufflé med sjokolade og mokka
Denne er det verdt å vente på. Det er bedre at gjestene venter på suffleen enn omvendt.
Christopher Sjuve
90 minutter
DessertIngredienser
8 porsjoner
3.5 dl
melk1 ss
kaffe, instant1.25 dl
sukker4 stk
egg2 stk
eggehvite0.75 dl
hvetemel100 g
sjokoladeVarm sjokoladesaus
2 dl
kremfløte1 dl
melk1.5 dl
brunt sukker1 ts
vaniljesukker1 ts
kaffe, instant100 g
sjokolade, mørkSlik gjør du det:
I ovn ved 200 grader i 20–25 minutter
Forvarm stekeovnen. Smør 8 ildfaste porsjonsformer og sett dem på stekebrett.
Kok melk og 2 ss sukker til sukkeret smelter. Avkjøles.
Skill eggene og visp eggedosis av plommene og 2 ss sukker, rør inn mel og melk vekselvis. Varm det hele til det tykner og nesten når kokepunktet. Rør hele tiden.
Smelt sjokoladen i den varme eggekremen. Avkjøl.
Visp alle 6 eggehvitene stive og visp inn resten av sukkeret i porsjoner til blank og tykk marengs. Vend det i sjokoladekremen.
Fyll formene til ca. ½ cm fra kanten. Stek suffleene i 20–25 minutter, til de er godt hevet.
Lag sausen mens suffleene står i ovnen. Varm den forsiktig så sjokoladen smelter. Rør den glatt og jevn. Sikt melis over suffleene og server den med sausen, eventuelt også med vispet fløte.