Sunn speltpizza
En mager pizza med kyllingbryst og semi-grov bunn. Ha gjerne på enda mer grønt om du ønsker.
Christopher Sjuve
120 minutter
PizzaIngredienser
Speltbunn
2.5 dl
vann, lunkent2 ss
olivenolje1 ts
salt1 pk
gjær3 dl
spelt, sammalt4 dl
siktet speltFyll
2 stk
kyllingbryst16 stk
cherrytomat4 ss
pesto1 stk
liten rødløk i ringer220 g
ost, revetSlik gjør du det:
Rør ut gjær i vann. Ha væsken i en eltebolle og tilsett salt og olje. Ha i halvparten av melet og elt med krok. Spe med mel til passe konsistens, ikke for tørr. Dryss på litt mel og la deigen heve i bollen under klede til dobbel størrelse (ca 30 min.). Trykk deigen ut på smurt stekebrett eller i ovnspanne. Fyll: Skjær kyllingfileten i tynne strimler og brun lett i stekepanne med litt smør eller olje. Krydre med salt og pepper. Skjær tomatene i skiver, rødløk i ringer og soltørket tomat i strimler. Fordel tomatskivene på bunnen, og dryss på 2/3 av osten. Fordel resten av fyllet på pizzaen, og til slutt resten av osten. Stek ved 200°C i ca 20 min.