Svinekjaker i mørkt øl med trøffel-potetmos

Svinekjaker i mørkt øl med trøffel-potetmos

Tom Victor Gausdal varter opp med svinekjaker. Bestill det hos slakteren eller i butikken! Så langt vi vet har ingen angret på det.

Oppskrift av: Tom Victor Gausdal
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Legg kjakene i en kjele, ha i grønnsakene og fyll opp med øl. Legg i urter og salt. La småputre i om lag 2 timer, kjenn etter med en spiss kniv om kjøttet er helt mørt. Ha i litt vann hvis det er lite igjen i kjelen. Når kjakene er klare, siles kokekraften i en kjele og kokes inn til den tykner, smak til med salt, pepper, noen dråper sitronsaft og montér til slutt med et par skjeer smør. Skrelte poteter kokes møre i vann. Hell av vannet og la potetene dampes tørre før du moser dem, visp inn smør og melk, smak til med salt, pepper og revet trøffel, skallet skal sitte på, men pass på at det ikke er jord på den. Server kjakene i dype tallerkener, hell over sausen og server med trøffelmosen.

Kanskje disse også frister?