Svinekjøtt med five spice-pulver
Five spice, som er en blanding av stjerneanis, kanel, sechuanpepper, kryddernellik og fennikelfrø, gir retten en eksotisk og spennende smak. Den krever ikke stor innsats, og kan tilberedes på forhånd.
Oppskrift av: Anna Røer
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
svinenakke2 ss
maisolje til steking4 fedd
finhakket hvitløk4 stk
vårløk4 ss
sukker2 dl
vann2 ss
fiskesaus4 ss
soyasaus1 ts
five spice -pulver0.25 ts
pepperSlik gjør du det:
Renskjær kjøttet og skjær det i 3 cm store terninger. Varm oljen i en stekepanne/wok, og brun kjøtterningene pent på alle sider. Det er best å brune kjøttet i porsjoner, så det ikke blir liggende og koke i stekepannen. Sett pannen med kjøttet til side. I en food processor eller en liten hakkemaskin lager du en pasta av hvitløk, vårløk og sukker. Rør så inn vann, fiskesaus, soyasaus, five spicepulver og pepper. Bland sausen med kjøttet, og la det koke under lokk på svak varme i ca. 15 minutter, eller til kjøttet er mørt. Server med kokt ris. TIPS: Retten kan fryses. Oppskriften er hentet fra "Asia" av Anna Røer (Gyldendal)