Svinewok med mango
En wok som pirrer smaksløkene med både sterkt, syrlig, søtt og salt. Fargerik er den også!
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 ts
ingefær, revet1 stk
chili, rød2 fedd
hvitløk5 ss
appelsinjuice2 ss
soyasaus2 ss
olje1 stk
rødløk i tynne strimler1 stk
squash i strimler2 stk
rød paprika i strimler1 stk
mango i biterSlik gjør du det:
Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren. Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen. Dekk til og mariner i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til. Ta vare på marinaden. Varm woken og ha i resten av oljen. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring. Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter under omrøring. Vend inn mango og hakket sitronmelisse (eller frisk koriander) til slutt. Hell over marinaden. Server med nykokt ris og limebåter. Tips: Svinekjøttet kan erstattes med kylling eller scampi.