Sylteagurker
Slik sylter du dine egne agurker.
Christopher Sjuve
30 minutter
TilbehørIngredienser
2 kg
små drue agurk er1 dl
salt per liter vann1 kvist
dill1 bit
pepperrot, ca 5 cmEddiklake
13 dl
vann1 l
eddik, 7 prosent6 dl
sukker2 ss
salt2 ss
hvite pepperkorn1 ts
sennepspulver1 ts
atamonSlik gjør du det:
La agurkene ligge en halvtime i kaldt saltvann slik at eventuell jord og sand løser seg opp. Bytt vann og børst agurkene rene med myk børste. Skyll agurkene og dillen.
Skjær agurkene i ca. 1 cm tykke skiver, litt på skrå. Skrell pepperroten og skjær den i tynne skiver. Legg agurkskivene på glass eller i krukke lagvis med dill og pepperrot.
Bland alle ingrediensene til laken, bortsett fra atamon. Kok opp laken. Bland eventuelt konserveringsmidlet i litt av den varme laken, og bland den så i resten.
Hell laken, kokende varm, over agurkene. Dekk glass eller krukke med lokk eller papir med en gang. Oppbevar agurkene mørkt og kjølig. Agurkene er klare til å spises etter 2–3 uker.