Tacopizza med nachos
To favoritter på én gang, pizza og tacos.
Christopher Sjuve
90 minutter
PizzaIngredienser
20 g
gjær2.5 dl
vann, lunkent1 ss
olivenolje1 ts
salt2 ts
sukker2 ts
bakepulver7 dl
hvetemelFyll
220 g
ost, revet250 g
kjøttdeig1 pose
tacokrydder1 gl
salsa1 bokser
crème fraîcheSlik gjør du det:
Rør ut gjær i vann. Ha væsken i en eltebolle og tilsett sukker, salt og olje. Bland mel og bakepulver, tilsett 2/3 av melet i deigen og elt med krok. Spe med mel til passe konsistens, ikke for tørr. Dryss på litt mel og la deigen heve i bollen under klede til dobbel størrelse (ca 40 min). Fyll: Stek kjøttdeig, og krydre med tacomix. Trykk deigen ut i en form som er smurt med olivenolje. Du kan bruke 2 paiformer (diameter ca 26 cm), 2 store stekepanner eller en langpanne. Legg på et tynt lag salsa på bunnen, fordel nachos over og fordel osten på toppen. Legg kjøttdeigen på til slutt. Etterhev i 25 min., og stek ved 200°C i 25 min. Server med salsa og crème fraîche. Guacamole smaker også veldig godt til denne pizzaen.