Tagliatelle med ratatouille
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
400 g
tagliatelle1 stk
aubergine1 dl
olivenolje2 stk
squash2 stk
løk3 stk
hvitløksfedd3 stk
sardin er1 bokser
tomat200 g
cherrytomat1 dl
vann1 stk
chili, rød6 stilk
persille1 ts
salt1 ts
sukker150 g
oliven, sorte2 ss
balsamicoeddikSlik gjør du det:
Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Hell den over i et dørslag og la den renne godt av når den er ferdig kokt.
Del auberginen i terninger på ca. 1 x 1 cm. Varm opp ¾ dl av olivenoljen i en stor stekepanne og ha i aubergineterningene. Stek dem på forholdsvis sterk varme i ca. 5 minutter til de begynner å bli gyllenbrune. Hell terningene over på kjøkkenpapir og la dem renne av.
Gjenta både oppdelingen, stekingen og avrenningen med squashene. Bruk 1–2 ss olje til stekingen. Skrell løk og hvitløk og skjær løken i tynne ringer og finhakk hvitløkfeddene. Ha dem i stekepanna sammen med 1 ss olivenolje. La det surre på ganske svak varme i noen minutter.
Ha i sardinene og stek dem i noen minutter til de løser seg opp. Så har du i både de hermetiske- og de friske tomatene, vannet, opphakket persille, salt, pepper, sukker, aubergine- og squashterningene, koker opp og lar det småkoke i 10–15 minutter.
Tilsett oliven og balsamicoeddiken og smak til med salt og pepper. Bland inn pastaen og server.